Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårens ystra längtan





Ute på altanen, sprang Fru Spindelben,
Herr Fluga flög i rummet och tvätta sina ben.

På bladet en röd piga med svarta fläckar små,
hon sola sig i gasset från hjässa ner till tå.

I skogen kvittrar kören, från bittida till sent,
den sjunger för en knoppning, i skira färger lent.

Inne syns ett täcke i grånad skala glatt,
valsa runt på golvet, och lyfter vårens hatt.

Var hälsad ska du vara, du brisets västanvind,
må vårsol till oss alla, ge rodnad uppå kind.





ME/2010






Fri vers av Madjori
Läst 192 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-11 05:30



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Här var det ystert och med en dans tar sig nu våren in och tar den plats den förtjänat, väntan har varit lång...
Det här var en pigg dikt, en sån som lättar upp.
2010-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori