Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Påtår

HON GICK I MIN KLASS PÅ KONSTLINJEN. JAG MÅLADE HENNE NÄR HON HÖLL EN TOM ÄGGKARTONG. BILEN STOD TYST OCH DÖD. JAG HADE GLÖMT ATT DRA FÖR GARDINEN. DET HADE VARIT ETT FINT SOLSKEN INNAN. JAG HADE SPELAT HENNES VISOR SOM NÄSTAN INGEN HAR HÖRT PÅ PIANOT. OCH JAG SJÖNG PÅ YOUTUBE, KOLLA DET OM DU VILL, JAG HADE MÖJLIGHET ATT FILMA MIG MED KAMERAN. SEDAN RADERADE JAG ALLA BILDER DU SER. OCH DU VAR FÖRST ATT DÖ FRAMFÖR MIG OCH VÄND MOT ENGLAND.

JAG BERÄTTAR DET HÄR ENBART FÖR ATT JAG KÖPTE EN BOK, EN BLODRÖD DRÖMBIBEL FÖR 300 DOLLAR. I FESTLOKALEN SKREV JAG MIG IN I HÄNDELSER. EN BRA BIT UTANFÖR CENTRUM. PLATSEN SOM KALLADES SVINETS Ö. FÖRGIFTADE HÖNSHUS. EN UTSTÄLLNING AV JANSSON. JAG VAR HUNGRIG SOM EN VARG OCH SATT FAST I ETT TIDNINGSSTÄLL. HADE BARA EN VÄN OCH HAN HETTE MORGAN. HAN MÖTER MIG PÅ EN CYKEL I TRAKTEN. PRATAR IRLÄNDSKA PÅ VÄG TILL HIMMELRIKET. DET YVIGA SKÄGGET TOLKAT TILL ETT PEKORAL. INGEN ACCENT. INGEN DIALEKT. BARA POLLYANNA HADE HAN MED SIG I SIN RÅNARLUVA PÅ VÄG TILL PARADISETS MÅNGA FRUKTTRÄDGÅRDAR.

HON VAKNADE LITE SMÅGALEN OCH GIFTE SIG PÅ MIDSOMMARDAG, INTE HEMMA I DEGERBY, HON VAR INTE VÄLKOMMEN TILL MIG LÄNGRE. VINRANKORNA, PUPPOR, DRUVOR AV SOCKER, RUNKADE HENNES BLOMMA NÄR HON INTE HADE DREADLOCKS ELLER OM DET VAR RASTAFLÄTOR, MAN KAN BLI GENERAD ÖVER UNGDOMENS UPPTÅG. OCH VI HADE BLOODFLOWERS PÅ HÖGSTA VOLYM OCH SÅLDE EN GITARR FÖR ATT FÅ RÅD MED NUDLAR SOM VI KOKADE. DET HÄR GICK INTE SOM PLANERAT, VART FAN TOG PENGARNA VÄGEN, VI MÅSTE TA FÖRSKOTT, VI KÄNDE ETT TVIVEL BRÄNNA PAPPRET. DENNA OHYRA MÅSTE OCKSÅ GRO SOM HAMPA, VI HADE ETT ÄPPELKRIG PÅ GÅRDEN, SOM ATT TRÄFFAS AV ETT SAFTIGT GLAS, DÄR PUPPIES GICK, HAN KÄNDE IGEN INGENS BLODHUND. HUSSEN FYLLDE PÅ SITT KOKTA KAFFE SOM EN MUNTERGÖK. ANDADES TUNGT GENOM NÄSTIPPEN, ÄNDÅ SÅG HAN UT SOM EN FÅGELHOLK NÄR HAN LÄSTE BREVET SOM BLEV EN BOK, HENNES LILA, BLIVANDE BLOMMA.




Prosa (Roman) av Mattias Holmström
Läst 475 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-29 18:00



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Drömska bilder som kommer genom och skuggorna med röda kanter, du skriver så jag flyter fram i dina sekvenser. Tycker det är underbart hur du tippar orden över kanten. Glory!
2010-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Holmström
Mattias Holmström