Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att fira en namnsdag... idag firas Immanuel, Emanuel.. 




Immanuel

 

När var
närvaro
medvetet
varsebliven?

 

Lika lite
som ögat
ser sig
medan det ser

 

Lika lite
är Immanuel
Gud hos oss
ett objekt
att betrakta

 

Det är 
närvaro
att vara i,
att gripa
om närvaro
är att ställa sig
utanför den

 

Gud är
omgivande
ingivande
livgivande

 

Gör Gud till
tv objekt
och slagträ
mellan religioner

 

Då blir närvaron
en låda lego
små knöliga bitar
utan
tydligt
sammanhang

 

Immanuel
inte bara namn
av någon
utan löfte
om varats
fundament

 

Jag Är
heter Gud
Vi är
i det namnet
så länge vi
inte gör oss
själva till gud

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Björn Donobauer
Läst 537 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-03-26 06:57



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
jahve betyder han är.
2020-06-25

  Redeemer
Riktigt bra!
Mycket innehåll på korta rader!
2010-04-01

  walborg
Innerligt tack för denna viktiga text om det väsentligaste.
2010-03-26

  rebecca d VIP
Ja!!!!
det finns en ton i dikten som motsvarar ämnet...

och i den närvaron möts också vi...
2010-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer