Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårmannen!

Han kommer över ängarna
han kommer, som från skyn
till oss väntande här i byn

Det hörs på stegen att han har så brått
men han har ju redan första skottet sått
vi har ju en sån skön värme fått

Han fladdrar ut löv i varje träd
puttat i redan frö till säd
ordnar nu med sitt städ

Blåser bort gamla löv och ris
med en så skön bris
så vi säger vilken kis

Med sitt blås får han vind i kjol
och sen öppnas var viol
precis som i fjol

Han kommer över ängarna
nu väntar vi som blomsterängarna
att han skall få till alla strängarna...










Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-03-19 08:57



Bookmark and Share


  ULJO
Herr Vår har tagit över gumman Tös roll, riktigt bra och efterlängtat.
2011-03-21

  thyra
Vacker vårhälsning!
2011-03-19

  Ezmeralda VIP
Härligt skrivet.
Men här där jag bor har vi en meter snö.
Har just kommit från stugan, vi var där och skottade.
Men texten ger mig hopp om våren och dess mirakel som
sker varje år.
2011-03-19

    ej medlem längre
Härligt!
2011-03-19

    ej medlem längre
Gillade den här!
2011-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt