http://www.expressen.se/1.1930217

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kom att tänka på lite om fördomar när jag läser denna galenpannan: http://www.expressen.se/1.1930217




Bildemonteringen

 

 

Pappabilder kan skilja sig åt, men en bild är alltid en bild och har inte så mycket med verklighet att skaffa. 

 

Vi åkte idag förbi en Bildemontering. Skrattande tänkte vi att det kanske är där man kan komma in för att emontera sina bilder. Inte så tokig idé kanske. För så mycket av allt det vi kallar våra värderingar och åsikter är just inte mycket annat än bildbråte som vi samlat på oss under alla år vi levat. Som bilder av pappor och bilder av mammor och bilder av hur killar är och hur tjejer är. Hur bögar gör och vad som är en svensk. 

 

Så nu sätter jag mig i en liten intern diskfragmentering och rensar ut det som inte längre känns rationellt och relevant. Hoppas fler vågar sig på att åka med till vår lilla Bild-emonteringsverkstad. 




Prosa av Hannadraken
Läst 221 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-03-26 13:45



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
just den här sortens filosofiska sätt att tänka är spännande, för övrigt hittade jag inga ord som var felstavade eller på annat sätt demon terade...
2010-03-30

    papillon
Du, som är så snäll, rappar i all välmening till med en rätt bitande text som får det mentala bildarkivet att rämna i sömmarna - det är bra gjort. Och du är inte ett dugg antagoniskisk utan är mild och vänlig och har ett litet snett leende i mungipan.
Det blir en text av bestående värde, jag applåderar den och spar den till kommande dagar
2010-03-28

  Eva Langrath VIP
Bra reaktion på texten, bilder är helt klart bilder och många behöver "emoneteras" ett underbart ord jag skall genast sätt igån och inventera bildkatalogen för att emontera igång,
2010-03-26

  halmstrå
*fnissar* men du.... vad är det att emontera? E-montera? !
Skönt med ordlek!
2010-03-26

  Nina Ahlzén
ja, jag läste också den artikeln och det hisnade till rätt bra. Din sköna text är en fin motbild och jag bara älskar att du också, uppenbarligen, är en ordnörd! "Bild-emonteringsverkstad. " Underbart!
2010-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Hannadraken
Hannadraken