Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag hatar titlar. Det är svårt nog att få ner en känsla till en dikt på några rader. Hur ska man kunna få ner den till bara ett ord eller två? Det är tänkt att beskriva rädsla. Jag tror det handlar om bli eller inte bli sedd. Hur viktigt det är med


Solen skiner ändå bara på utsidan

Döden kan ingen stoppa.
Och solen skiner på vackra människor.
Tiga är guld.
Ensam är stark.

När mörkret faller över Big Brother-världen, ramlar allt isär.
Det vackra skalet av porslin, träffas av något vasst och brister.
Utsidan ligger som skärvor på golvet, och bara insidan blir kvar.
Vad ska man med en insida till? Den syns ju inte.
Utan skal är man osynlig.

Osynlig betyder att man inte syns.
Solen skiner på den som syns.

Döden kan ingen stoppa. Den kommer närmare varje dag.
Och ingen vet hur den ser ut.
Döden är osynlig.

På döden skiner ingen sol.

Tala är silver, tiga är guld.
Ensam är starkast av alla.
Tala är silver, tiga är guld.
Osynliga, ensamma, kalla.




Fri vers av Nioma Trey
Läst 452 gånger
Publicerad 2005-11-06 16:35



Bookmark and Share


  kärleksbarn
Tala är silver, tiga är guld.
Ensam är starkast av alla.
Tala är silver, tiga är guld.
Osynliga, ensamma, kalla.

linnea, wow...
2005-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Nioma Trey
Nioma Trey