Ett gammalt utkast jag hittade. Det låg och samlade damm men får nu se dagens ljus...

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett gammalt utkast jag hittade. Det låg och samlade damm men får nu se dagens ljus...




Livet är ingen tecknad film

 

 

idioter
växer inte på träd
nej verkligen inte
ty jag föddes på samma sätt som alla andra här

en bebis
välkomnad till denna värld
som är fylld med så mycket kärlek och hat
njutning och smärta

jag visste ingenting
trodde livet handlade om kurragömma
och tecknad film

 jag cyklade runt längs mitt kvarter
trampade så fort jag bara kunde
för jag var osårbar
jag var aldrig rädd för att falla

krig var något positivt
krig var något kul
plastsvärd som korsades
imaginära kulor som for i vinden
till egenkomponerade ljudeffekter

jag visste ingentng
trodde att livet alltid skulle vara en lek
jag kunde inte ens stava till ord
som smärta, hat, bekymmer och svek

en dag gick allt så fort
för varje år som gick blev jag äldre
och världen blev hårdare

jag lärde mig allt om smärta
död och orättvishet
ensamhet

nu är jag längre inte ovetandes
för jag är ju äldre nu
men fortfarande en idiot dock

jag upptäckte kärleken
i ett par ögon
det vackraste jag sett
och känt

kärlek
så mycket bättre
än kurragömma
och tecknad film

livet levde inom mig
solen tycktes lysa på natten
jag höll henne nära mig
kände att jag äntligen
hittat hem

men jag föddes till att vara en idiot
för jag borde ha förstått
att lyckliga slut
endast finns i tecknade filmer

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 571 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2010-03-29 16:54



Bookmark and Share


  Staffan Welroos VIP
mycket bra skrivet. gillar "jag visste ingenting
trodde livet handlade om kurragömma
och tecknad film"

och slutet är förträffligt!
2010-04-03

  Gunnar Hilén VIP
very strong, strong indeed !
2010-04-02

  Dito VIP
En fin känsla för hur det oförstörda
oskyldiga barnet upplever världen
tycker mycket om den delen av texten
2010-03-30

  OsJu
Gripande, ger eftertryck. Bra!
2010-03-29

  Maiah VIP
En text som tar tag i en... men du... DU är ingen idiot... du är en gåva av livet självt...
2010-03-29

  Thesameiused2be
Fast det va ett bra tag sen jag läste dina texter, så blir jag fortfarande lika berörd nu som då ! Fortsätt skriva som du gör/ kram
2010-03-29

    Tea Alex
Fint skildrat om din uppväxt!
2010-03-29

  Larz Gustafsson VIP
"Livet är ingen karneval", som en numera mycket känd gävlesångare sade till oss unga punks en gång på åttiotalet.
2010-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP