" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett bidrag till tävlingen "Trasdockan". 




Pappa - var är du?

 

Hålet når så djupt i hennes barnasjäl
och mörkret är det som vässar hennes rädslas knivskarpa kanter

 

Den svarta blicken 
kraven 
hoten och slagen

att veta detta:

Om du talar med honom så är du inte välkommen 
glöm honom
tänk inte på honom

 

Hon är bara 5 år 
men vet mer än ett barn borde veta

för mamma har berättat

 

 

berättat om det svartaste svarta 
och hon vet inte längre vad som är hon själv

vad som är mamma
och vad som är mardrömmen

 

den återkommande

 

 

men hon vet hur saknaden känns
när den får vila vid en bäck i skogen
i frihet

där hon lagt små båtar som guppar i vågorna

 

"Åk till pappa, lilla båt" viskar hon innan hon dras in igen 
av moderns gälla stämma
dras in i dramat som syrar hennes värld i förvirring



Hur ska hon någonsin våga se in i ett par ögon igen? 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Hannadraken
Läst 239 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-30 10:57



Bookmark and Share


  Anna*
Starkt, smärtsam läsning på flera plan
2010-04-10

    eva m h
Starkt berörande skrivet!
2010-03-30

  Bibbi VIP
Så starkt berörande.
2010-03-30

  Anders Perols
Mycket starkt om tragisk familjesituation.
2010-03-30

  walborg
Starkt skrivet om det för barnet obegripliga.
2010-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Hannadraken
Hannadraken