Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid valet till EU medlemsskap.




OM ETT "JA".....NEJ!

 

Undrar om
allt är sig likt
efter den trettonde?

Kommer jag att bli glad
blir jag uppgiven  apatisk  arg
kanske chockad?

                       Jag törs nog inte vaka
                       vet inte om jag vill leva
                       jag é bräcklig
                       men ger ett sken av styrka
                       i min nonchalanta stil.

Ha, Ha, Ha!

så skämtas alvaret bort igen
sån é jag
somt är ledsamt, somt är glatt
i livet
sån é jag!

Undrar om
å om å om igen
uthärdar jag
efter den trettonde?

                           Svar: Ja!
                           Men jag är öppen
                           åt andra håll

nånstans utanför unionen
vore friskt,
utanför diktaturens taggtråd
kan jag känna doften av friskt gräs
och jord i mina händer.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 279 gånger
Publicerad 2010-03-30 14:01



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Politiken är ett skuggspel.
2010-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar