Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den skulle också kunna heta något annat


Våldet mot min egen skugga

Du gjorde våld på dej själv
gick dit du aldrig skulle gått
drog ut den låda som du hållit stängd
för att behålla dej som dej själv

Du var dum mot dej
lurade in dej i en gränd
så du inte skulle kunna fly
du grävde ner dej i en grop med en fiol
och lät en japansk butodansare
massera din kropp tills den såg ut
som femton tranor

Du tog dej med dit
där du aldrig skulle sätta din fot
opererade in Kenya Kinshasa i höger knäskål
svängde runt din höft så
du kunde se din rygg framifrån

Hela natten bytte du ut ditt skinn
gick och odlade giraffskratt i din plåthink
lärde din skugga byta plats på ditt ego
och ditt alter ego

Du fick din spegelbild
att kliva ut ur spegeln
och förvrida din syn

Hela natten bytte du ut ditt skinn
gick och odlade giraffskratt i din plåthink
rånade dej på din snålhet
drog dej bort från allt du inte orkade göra om
misshandlade din feghet
drog dej in i ett snår av skräckfilmer
och komedier
allt du avsvurit dej ifrån
drog iväg med dej på obekväma resor
hittade din skugga inbäddad
i lera och timotej
du gav dej själv på båten
avskedade det jag som visste bättre
än sitt eget bästa

Du utmanade dej själv på duell varje kväll
i Göteborgs fiskehamn
lät en humla befrukta din högra hjärnhalva

Hela natten bytte du ut ditt eget skinn
gick och odlade giraffskratt i din plåthimk




Fri vers av Lose
Läst 185 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-31 13:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lose