Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en obesvarbar fråga, och ett av svaren som inte går hem..




Inte till salu

 

Om Gud finns
om Gud är snäll
om Gud vill alla väl..

 

varför gjorde 'den där'
då så här
och inte så där


Det finns bara
ett enda svar
det var 'den därs val'

 

Sen när har veden
rätt att bestämma
snidarens mejseltag i veka trät

 

Sen när kräver leran
att få bli vad den själv vill
tvärt mot sin natur

 

hur skulle en Gud
vara trovärdig
om han lyssnade på dig?

 

'Det där köper jag inte'

Bra

det var heller
aldrig till salu
på dårarnas marknad




Fri vers (Fri form) av Björn Donobauer
Läst 609 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-04-01 12:03



Bookmark and Share


  rebecca d VIP
hm...
han lyssnar allt på oss..

men, som Sven R säger: Han bygger sina planer på Sig Själv och vår synd...mkt tryggt, kan inte gå fel, idiotsäker!
2010-04-05

  BitterSweet
"Hur skulle Gud vara trovärdig om han lyssnade på dig?"...

hmm... vad hände med "bed så skall du få"????
2010-04-01

  Lavinia Röd
Ens uppfattning om Gud grundar sig i en personlig definition. Vem som är dåre är svårt att säga utifrån mänskligt perspektiv. Kanske skulle vi bli förvånade om vi plötsligt skulle förlänas med ett allvetande? Men, jag tar risken att vara dåre (enligt dig?) och tror enligt min definition av Gud att jag blir lyssnad på. Om du undrar hur jag kommit fram till det är du välkommen att fråga. ;)
2010-04-01

  Larz Gustafsson VIP
Underbart!
Skriver under på detta.
2010-04-01

  Lady Alassa
Hur kommer man till dårarnas marknad?
2010-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer