Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag spyr på härskartekniker


Länge leve yttrandefriheten

Jag skriker för mitt liv
Men kan bara se på
Betrakta den framtid som formas åt mig
Utan att få en syl i vädret

I en värld av och för vuxna
Är det inte lätt att vara ung
För utan ”den rätta” erfarenheten och kunskapen
Har man ingen rätt

Så jag skriker
Tills mina lungor får slut på luft
Och sen ska jag skrika vakuum
Om det är det som krävs

Jag andas uppror och revolution
För jag vägrar att bli
En tjock vit man som bestämmer
Över saker han tror han förstår bäst

Jag målar plakat och ropar slagord
Går i tåg och kämpar
För det jag tror på
De kallar mig ligist

Länge leve yttrandefriheten.




Fri vers av LovisaCecilia
Läst 275 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-01 15:18



Bookmark and Share


  Stefan Höglund
Jag är inte så ung längre
men jag minns och jag är
stollt för min strid på barikaderna
det skulle alldrig falla mig in
att skämmas för det.
2010-04-01

  Paulus Johannes Allaverdi
Tycker att både Larz och du har rätt, fast olika synvinklar såklart. Jättebra!
2010-04-01

  Larz Gustafsson VIP
Jag tycker snarare det verkar vara så att det är vi vuxna som berövas våra rättigheter medan barn och ungdomar får göra som de vill.
Inte minst i skolorna.
2010-04-01

    ej medlem längre
Mycket bra! Jag håller fullständigt med dig! :)
2010-04-01
  > Nästa text
< Föregående

LovisaCecilia
LovisaCecilia