Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I en korg

Där är en kvinna med ett flickebarn
I parken mitt emot gamla torg
Bland alla andra små, små flickebarn
Är mamman och sin tös med en korg

Flickan hon ler mot sin mammas blick
Hon leker och gör hopp och har kul
Med den presenten hon nyligen fick
Av mamma på sin åttonde jul

Borta är granen med välsignad kraft
Och borta är kulör därsom sken
Borta är lönen, den som mamma haft
Fabriken den skar av hennes ben

Där är en kvinna med ett flickebarn
I parken mitt emot gamla torg
I korgen ligger, helt gjord utav garn
En docka som bedövar en sorg




Bunden vers av Blake
Läst 339 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-04-02 01:15



Bookmark and Share


  Jazz-75
Den här var bra! Sorglig verklighet i format som man blir berörd av och tar in...
2010-07-07

    ej medlem längre
Stark o bra skrivet!
2010-04-13

  Lilla My* VIP
Stark dikt som biter sig fast...gillar upprepningarna och rimmen som gör att den griper tag än mer!
2010-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Blake
Blake