Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
långfredag...


ack, döda mig



Ack döda mig, Herre,
jag vill dö bort med dig

Ack döda mig, Herre,
din kärlek i mig
besegrar det döda
i mig och i
dig

Jag vill dö med dig, Herre,
vill gå kärlekens väg
du som dog för oss alla
och försonade

ALLT




Fri vers av rebecca d
Läst 279 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-02 12:33



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Rekommenderar Romarebrevet 6 till ökad förståelse av detta mysterium.
Grattis till placeringen bland "5uppmärksammade texter"!
2010-04-03

  rebecca d
nej, dikten handlar om att kampen har Jesus tagit, men vi måste dö från våra egna vägar...för att gå hans..och vår kamp består i att låta hans kärlek som är utgjuten i oss segrar över vår synd, hat etc inom o utanför oss...
det var vad han visade mig på långfredagens gdtj...för jag undrade vad det innebär att ta korset..förr förstod jag att dö för att få liv...men nu sa han också detta: kampen i min "kropp", Han hjälper mig att kärleken segrar över ångesten, o-kärleken....och då blir det till förlossning också för andra...svärdet går genom min kropp o jag bär det till Honom...vi är ju också ställd i en andlig kamp!
2010-04-03

  Gunnar Odhner
Kan min kristendom dåligt. Men handlar inte mycket av Jesu förkunnelse om att dö bort från det vanliga livet?
Typ: låt de döda begrava sina döda.
Dikten håller bra i den traditionen.
2010-04-03

  Anna*
Läste om och vill tillägga att det döda i oss kan Gud gärna få ta bort för det bara hindrar. En dikt med flera djup som väcker tankar som en riktigt bra dikt ska göra så jag applåderar!
2010-04-03

  Anna*
Förstår den kristna jargongen men jag tror att det är precis tvärt om. Gud ger oss liv genom att vi frivilligt väljer att formas så att vi blir allt vi kan bli och mer därtill. Jag väljer att leva mitt liv tillfullo och vet att Gud älskar lyckliga barn som vill behaga honom men misslyckas ständigt... Ändå kan jag ta ännu ett steg och sen ännu ett och till slut kan jag springa med honom. Tacksam för påsken för Jesu försoningsverk har gjort det möjligt för mig att nalkas Gud med frimodighet trots allt!
2010-04-03

  Larz Gustafsson VIP
Inte jag.
Det finns ingen anledning.
2010-04-02

  rebecca d
jag har lämnat denna frestelse att komma undan smärtan till Herren som hjälper mig att bära mitt lidande...
2010-04-02

  Larz Gustafsson VIP
Jag vill dö bokstavligen.
2010-04-02
  > Nästa text
< Föregående

rebecca d
rebecca d