Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På villovägar till Blåkulla


Kutryggig häxa på vift







Liten och kutryyggad häxa,
i fagraste skogen så grann.
Stapplade ner för kullen,
med kittel och kvasten i hand.

Skrattandes iiiaaaa, iiiaaaa,
störtdök vid närmaste strand.
Vågor av brusande böljor,
tog sig en tår uppå tand.

Önskade Glad Påsk till alla,
vingliga färden hon tog.
Schvamlade gallimattias,
tandlös i mjuggen hon log.

Högfest på Blåkulla berget,
kråkguldet har nu fått nog.
Kraxar gör korpgranens skugga,
sorken han axlar sin plog.

Racet är Påskaftons höjdpunkt,
twistar gör kärring med mask.
Dansar lambadnattens skivling,
mjölkar en flugsvampetask.

Snart seglar tornsvalans lärling,
påskäggen lagda i ask.
Gullefjun, kalvar på bete,
påskbykets tvätt uti vask.








ME/2010





















Fri vers av Madjori
Läst 350 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-03 22:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori