Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SVART LJUS

 

Straxt så skall du gå din väg
jag lämnas ensam kvar i natten
regnet slår blint på det
nyputsade fönstret
lämnar fula fläckar och ränder därpå.

Det tända svarta ljuset
sprider en orientalisk doft
lyser upp mörkret som en
liten eld.

Nu går du din väg
bara ett leende en kyss
är allt som är kvar
förr vågade inte natten komma
nu väller den in
genom ventil och fönster.
Försöker att ta mitt liv
likt det förlista fartyget
vi minns så väl.

Jag, en pajas
i Kung Vankelmods hov
så glad som om jag vunnit
stort på trisslott.

Det svarta ljuset
är ett ljus i mörkret.
Jag befaller det mörka
att släppa sitt grepp.
Det måste släppa och lämna
min natt,
nu hörs bruset av stora vatten
Livets Vatten
som skall fylla mina hål.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 395 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-04 13:47



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"En pajas i Kung Vankelmods hov"

Utomordentligt!
2010-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar