Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När man vill höra annat än det som sägs kan det sluta i kaos. Ur lyckan dunstar ångesten som flyktig giftånga.




Hörfel

 

 

Du går, lämnar

extraherar dig

ur mig

säger

med ett upprört vatten

av kyssar, kramar

'au revoir'

men ditt uttal

är så grötigt

att jag hör

'a dieu'

 

Dubbel exponering nu:

Du sa kanske 'a dieu'

men jag ville höra

'au revoir'

Det var inte du

som talade grötig franska

Det var jag

som hörde  med grötig ångest

 

 

Jag vill ju inte

bli lämnad igen

men befarar

gamla vanors

obrottsliga lojalitet

mot sina repriser

 

Till codan:

'på återseende'

inte

'farväl''

 

ny repris

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Björn Donobauer
Läst 421 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-04-06 01:52



Bookmark and Share


  walborg
.. att höra med grötig ångest ... välfångade uttryck i denna fina text om våndan att bli övergiven igen .....
2010-04-06

  rebecca d VIP
mkt bra uttryckt!
alla dessa konstigheter...vi är mkt komplicerade!
Jag vill ju inte

bli lämnad igen

men befarar

gamla vanors

obrottsliga lojalitet

mot sina repriser

just så!

och ny repris...på slutet..ja, men den kanske blir ny? på riktigt.
Svårt när man hamnar i nya situationer som till förväxling liknar de gamla svåra...men är det omöjligt? nej, det tror jag inte. Fast kanske först när man doppat sig i förnyelsens bad...o lyder livets andes lag....där behöver jag bada ofta...
2010-04-06

  Lady Alassa
Jag är själv hörselskadad och tröttnar snart på frugan som ständigt tjatar:"Jag älskar dej"
2010-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer