Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att få varaevig spglad i en solglimt,


en dröm

Långt bortom tid och rum
på skogstoppar klädda

i mina drömmar
av guld

balanserar
solen mökröd

dess oranga strimmor
förgyller andarna

som i en magi dansar
som slöjor en hyllning

över myren

till jordens barn
som även jag nyss så var,

i bruset av all rikedom
den första tranan landar,

intill korpskrik från
morgontyst skog,

som en urvagga att gå till
som omsluter dej med sin stillhet

vysjar dej bland små holmar
av starr och hö,

till slut blir vi ett med myren
att varje morgon stiga som en
längtan,

bara få sväva dansa
som förgyllda slöjor,

och aldrig aldrig
ska vi dö.






Fri vers av aol
Läst 445 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2010-04-07 10:40



Bookmark and Share


  louisegirl
Så vacker poesi!
2014-04-04

  Miss Mod
Trolska drömmar, uppskattar detta i denna kväll.
2010-04-11

    ej medlem längre
Vacker naturnära text!

Den talar om att vi är en helhet!

We are all related!!!


Hälsn. Ann
2010-04-11

  Eva Helene VIP
Vilken magi! Jag blir hänförd av dina ord.
2010-04-09

  kråkan VIP
.ssåå vackert..såg tranor igår..det är då..man vet..det är vår..underbar text!..TACK!
2010-04-08

  anits VIP
En underbar vacker poesi
2010-04-07

  Maria T
Underbart vacker poesi,
drömmar.
"bara få sväva dansa som
förgyllda slöjor"
2010-04-07

  Lavinia Röd
Så fantastiskt fint du skriver! Jag blir hänförd av dina bilder och de känslor du väcker i mig. Det finns (som jag ser det) en sådan närhet till naturen och en längtan att få sammansmälta med den samma i din text. Jag fylls också av vemodskänslor mitt i allt det vackra. Vår längtan tillbaka till det vi människor sålt, dvs att få vara i vår naturliga miljö i stället för asfalt och betong. Varma applåder och tack för bokmärke!
2010-04-07

  Mats Henricson
Rofyllt, oerhört välmålande, fotogeniskt, ja, ett konstnärligt vykort, man känner dofterna, ser objekten framför sig, imponerande ! bokmärker !
2010-04-07

  Jaseph
Någonstans i mitten blir det så starkt och underbart: När tranan landar, och allt som sägs efter det...
2010-04-07

    Bodil Sandberg
Men gud så fint!!!!så enormt vackert!!!älskas!!
sparas
tack!!!
2010-04-07

  Emme VIP
En mycket fin dikt!
2010-04-07

  Nasrin
Längtan är den största våra drömmar. Fin text! Kram
2010-04-07
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol