Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förpassad till dynghögen


men det är inte för inte
folk skriver dikter
om väder och vind
om insekter
och stjärnor

låter mig
ta hand om skiten
du vet
det där
du inte vill ta i
ens med tång

nej nej
det lämnar vi åt staffan
och dom
att dikta om

själva skriver vi vidare
om rosenknoppar
och lyckliga förhållanden

ångest och svärta
och krångliga saker
som sånt
tänker inte vi
beblanda oss med

finpoesi om gudar
och solsken
skriva lite komiskt om sex
för det säljer

staffan får skriva
om folk som säljer sex
om alkoholism
och självskadande



men egentligen
är jag inte bitter

vill inte ha det på
något annat sätt

det är det mörka
som måste ut
skriver egoistiskt
för min egen skull

bearbetar allt det jobbiga

och ger blanka fan
i fjärilar
och sagolika drömmar

det kan ni



få skriva om!











Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-04-12 11:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tack, det fortsätter vi gärna med, Staffan! (I och för sig så skriver väl jag om båda delarna ;)
2010-04-12

    ej medlem längre
Härlig...
2010-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP