Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårens melodi

Nu sjunger det i träden
att våren är på gång
vinden dansar stillsamt
med solstrålens sång

På stranden de dansar
och bildar vackra par
tranorna som färdats
med molnen flera dar

Nu porlar det i bäckar
och andra vattendrag
det hörs som melodier
när vinden blåser svag

Kring backarna de niger
i klänning vit och blå
två blommande systrar
om kärlek sjunger då

Nu spritter det i grenen
från vårens gröna kläder
det spirar lika vackert
vid landsort och städer

På ängarna de leker
djurens nya ungar
bofinken hörs kvittra
på grenen han gungar

Nu sjungs det i parken
att våren kommit har
ballongen som var Lisas
mot himmelen den far

Det talas så varmt
när någon håller tal
där vårelden slocknat
blir åter natten sval

Nu kvittrar näktergalen
att våren är på gång
i vinden kan man höra
ljusets vackra sång




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 322 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-09 07:22



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
En underbaraste visa!!vårkänslor strömmar!! härligt och vackert!!
2010-04-09

  anits VIP
vackert skrivna ord till våren
2010-04-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO