Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utveckling i samhället

Det är grått
tyst och dunkelt.

Eller ljust
livfullt och vackert

Varje dag är det samma
men varje dag sker en utveckling.

Hunden som skäller, bilen som gasar.
Allt är så bekant.

Jag är trött på det gamla stället
men snart är även det nya stället gammalt.

Kanske är det då bättre att försöka lägga märke till förändringarna

om vi aldrig märker utvecklingarna
måste det betyda att även vi utvecklas i samma takt

korsar jag vägen idag
är det då samma väg jag korsade igår?

Eller har förändringarna blivit för stora?
bara att vi inte märkt dom

Nästa gång du korsar en alltför välbekant väg,
ser en skylt som alltid stått där,
eller lyfter artigt hanen för att hälsa på en granne för 1000:e gången

är det då verkligen samma skylt?
Samma väg?
Samma granne?
Samma du?




Fri vers av AD
Läst 276 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-11 02:56



Bookmark and Share


    Nicklas VIP
Filosofiska tankar.

Intressant och roligt.
Men finns det något svar?
2010-04-11
  > Nästa text
< Föregående

AD