Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur en tilltagande aversion mot den förvanskning den religiösa kulturen utsatt Jesus av Nasaret för.

Ylva Eggehorn: 'Så många hade målat dina bilder... men det var bortom bilderna du kom




Ge mig din näve

 

Vi sjunker,

dyvickan ur vår titannic

är urdragen

vi hör inte det inrusande vattnet

för schlagermusiken på dansdäcket

 

vi som inte vill ta plats

i tidsandans bräckliga livbåtar

lyfter blick med hopp om starka händer

bjudande oss att gå på vattnet

men det vi ser är de förljugna

liljevita pianisthänderna

de som skyr all smuts

allt gement arbete

 

Men det är snickarens sträva

urkraftiga som behövs

om det alls skall bli

vare sig räddning ur nöd

eller rum att vara i

 

Du timmerman

slå näven

i bordet

slå sista spiken

i förfallets kista

öppna dörren

till dina nya rum

 




Fri vers (Fri form) av Björn Donobauer
Läst 446 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-11 10:56



Bookmark and Share


  Deva
Du har ett eget språk som jag gillar. Den första strofen är strålande..
2011-01-10

  aol
verkligen stark
2010-09-01

  Stefan Viljehammar
Fin dikt.
2010-04-11

  walborg
Härligt och kraftfullt! Varmt tack.
2010-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer