Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Artikel 12 i den poetiska barnkonventionen

Vad är ett barn?

Barn är allt det som en vuxen inte är
de befinner sig i alla världar som de vuxna sedan länge saknar
allt vi en gång har varit, och förlorat till glömskan

barn säger alltid vad hjärtat viskar dem
de uppfattar ännu inte de osynliga röster som vägleder de vuxna
deras vägar är breda och går i alla väderstreck

barn är aldrig små vuxna
inte ens ofullbordade vuxna
i samma sekund vi sätter upp ideal
blir vi ofullbordade, vuxna eller ej

barn är inga husdjur
kan inte dresseras till lydnad
ett koppel kan aldrig förhindra deras fantasi
från att slita sig fri från våra regler

barn ser med ögat, det vi ser med hjärnan
de känner det vi känner
de följer oss alltid åt
står troget vid vår sida
även om vi, inte alltid gör det

vuxna tror att de slutat växa
bara för att de blivit stora
de stora vill få de små att växa upp
när det är de små, barnen som kan få oss
att växa, lite till

Ett barn är en poet, i det att hon alltid säger sanningen
Det är vi vuxna som lär barnen att ljuga

Ett barn är en filosof, på så sätt att hon är nyfiken på världen
Det är vår rädsla för världen som går ut över barnen

Våra sår göms i de osynliga barnen
Barn har aldrig sanningen, barn ÄR sanningen

Vår tystnad ger röst åt mörka krafter
Men barn saknar aldrig en röst, bara någon som lyssnar på den




Fri vers av Herr Ångest
Läst 802 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-04-11 14:45



Bookmark and Share


    Kaoskatta
En av dom finaste dikter jag läst. Och jag har läst många, många!
2010-05-02

  Eva Langrath VIP
Väl skrivet om det sanna barnet
2010-04-14

  thyra
Mycket bra bidrag! Lycka till!
2010-04-11

    //Nikita
Åh underbart, skulle jag kunna få citera dig på andra sidor?

Jag markerar noga vem som skrev och var :)
2010-04-11

  Trolltoffsa
Väl diktat kamrat!
Innehåller många tänkvärda iakttagelser och frågeställningar om mänskligheten, stor som liten.
2010-04-11

  Karin E
Åh det var en vacker, sann och mycket tänkvärd text, som denna världen behöver. Tack
2010-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Herr Ångest