Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att tillåtas vara som man är


Vem ifrågasätter din originalitet
ditt sätt att vara lite udda
vem är det  
som får dig att må dåligt
av alltid vara för mycket
eller för lite
aldrig lagom


Kan bara tala för mig själv
Det är jag själv som är min
hårdaste domare,
med min stenhårda jury bakom mig
blir jag dömd till de hårdaste
straff av skam, gång efter gång


Eftersom jag inte kan ändra mig,
kommer aldrig att kunna bli
någon lagommänniska
så kan jag bara skriva om
lagboken eller utbilda
domaren och dess jury
för att de ska bli lite humanare




Fri vers av Nic
Läst 419 gånger
Publicerad 2005-11-07 22:33



Bookmark and Share


  Puzzel_25
Ja.Nog är man sin egen överman alltid.Hemskt bra skrivet.Ska sluta va så hård mot mig själv.;-)
2005-11-09

  Jojo
Så fantastikt välskriven dikt. Känner igen mig i varje litet ord. Med god självinsikt skriver du om något jag tror väldigt många kämpar med varje dag. TACK!!!
2005-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Nic
Nic