Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alliansens bokslut

Reinfleldt och Olofsson
har fått en riktig chans
att styra fosterlandet
med Hägglund i en svans

Med många ministrar
de fick en dålig start
en del med fula vanor
fick sluta ganska snart

Jag undrar i mitt sinne
hur svenska folket mår
då några år vid makten
har grävt så djupa sår

De med mycket pengar
har fått det riktigt bra
ty gamlingar och sjuka
vill regeringen inte ha

De som är arbetslösa
har ej fått något stöd
de har fått klara livet
med vatten och bröd

De sålde så vår välfärd
till utländska intressen
det gynnar dock bara
den borgliga noblessen

Vad har vi då istället?
en röra grön och röd
jag hoppas de förklarar
vår allians som död

Snart är det åter val
då finns det en chans
att byt ut regeringen
mot jämnare avans




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 267 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-12 08:03



Bookmark and Share


  erkki
Ett snällt politiskt rim. Vissa saker kan du lätt fixa i rytmen, annars är upplägget bra i kronologiskt hänseende. Giftigheterna ligger rätt.

Att det politiska budskapet är åt helvete, det behöver ju inte en poet bry sig om! Han/hon lever ju på luft, här och nu. Inte i morgon om det går som du hoppas i valet.

Vi vill ju så gärna ge Sverige en chans
ja även om chefen är Mona med svans
tyvärr är hon okunnig, kort uti roten
så ock om man jämför med Ohly, bockfoten

Tyvärr ska försörjas en mängd utan kneg.
Ska slitande medelklass mista sin deg?
Gud give, de kloka, vårt val sedan vinner
så inte de duktiga drar och försvinner

:-)
2010-04-22

  Anders Nordlander VIP
ja ett stort ansvar vilar på Mona med svans, hoppas hon fixar det!

Ang, alliansen; i deras värld ska alla jobba och göra rätt för sig, men de glömmer att det finns människor som är oförmögna att jobba pga. saker och ting som inte individen själv kan styra över!

Jag vill ha ett mjukare samhälle igen, ett folkhem!
2010-04-12

  anits VIP
Mycket bra skrivit, om hur det blivit
i vårt land idag, med dom styrande
som ser ner på den lilla människan
och fått många att tappa fotfästet
som det nu blivit här i vårt fina
välfärdsland
2010-04-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO