Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fast inget hördes (TRASDOCKAN)



Ett stort hopp föll
fast inget ljud hördes
förödelsen var inuti

Så slugt
att du inget sa
och inget vittne
släppte in

Du fäste bältet
kring mitt liv
jag hörde spännet
slå igen

en livstid innestängd.

Detta var timmen av bly

jag minns den
som förfrusna
tänker på snön
-och vet
först kyla
sen domning
så likgiltighet.

Ännu återstår
två anklagelser
i din akt:

Stölden av ett barn
och det skoningslösa
utsläckandet


av allt hopp




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 461 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2010-04-12 21:02



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En stark text, just det där att tilltron till hela vuxenvärlden släcks, inte isolerat till en enda vuxen. Om en vuxen är dålig, då är alla vuxna rötägg och ruttna äpplen.
2010-06-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ett skoningslöst
sätt att ta sig rätt
att ett barn förstöra
så då göra, vem kan
sen barnet till sin
rätta värld åter föra!
2010-04-21

  Rachel Roth
otroligt starkt!
2010-04-20

  Maria T
Jag hörde spännet slå igen
Inget vittne
Fasansfullt
2010-04-17

  Anna*
Oj, så bra. Du bygger stadigt vidare till en suverän slutpoäng! Precis så är det!
2010-04-15

  Monika A Mirsch VIP
utmärkt poesi om den brutala egoistiska smällen utan ljud utan vittnen
2010-04-14

  rebecca d
du beskriver skadan mkt bra..så är det tyvärr.
det enda hopp som återstår är det Han skänker som också dömer rättvist...det onda..
2010-04-13

  devilsangel
Jag ryser inombords av denna text..den berör och griper tag...Stölden av ett barn, ja så är det verkligen...
Du framför en stor tragedi med så vackra ord, ditt språk talar på ett sätt så man känner traumat...
2010-04-13

  ~~*MariamAurore*~~
så stark och berörande
skriven.

Bra ,Michaela.
2010-04-12

  anits VIP
Mycket sorgligt att läsa, du målar
orden i bilder, ord som gör ont
att läsa
2010-04-12

  walborg
Fantastiskt fin dikt med dova bilder och stämningar och en förfärande stumhet utan utlopp. Ruskigt bra förmedlad tragedi.
2010-04-12

    Annika J
Skickligt komponerad och med ett fantastiskt bildspråk!
2010-04-12

  Hannadraken
Den här var vacker och full av symboler. "Timmen av bly" - underbart!
2010-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius