Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solsken och skuggor möttes

Kära syster

solsken och skuggor möttes
när dina tårar blänkte
i ditt ansikte

Kära lilla syster

Så stort
att jag fick komma
så nära
ditt väsens
förunderliga
värme och ljus

När jag ser ditt namn
på en sten
av grå granit
möts ändå
längtan och hopp

Tårarna
tvättar mina ögon
så de tål ljuset
i insikten om
hur rik jag är

som fått ha dig




Fri vers (Fri form) av Michaela Dutius
Läst 601 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-05-08 20:39



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Innerligt fint i det svåra . Att orka och välja att se det ljusa
2017-06-12

  Anya VIP
Vackert och sorgligt... med systerns namn på en sten. Ödmjukt fångar du tacksamheten att fått ha henne.
2017-05-30

  Lars Hedlin
En bra och stark text!
2017-05-09

  ResenärGenomLivet VIP
En fin dikt av minnen med blandade känslor...
2017-05-08

  lodjuret/seglare VIP
En del människor verkar inte ens kunna säga vad de läst eller upplevt, förrän de börjar känna saknad. Om ens då. På det viset kan det ju vara. Eller så kan en förstå redan nu, att utan en text som denna, eller pennan som skrev den, skulle saknaden efter en just sådan penna, verkligen kännas av.
2017-05-08

  Larz Gustafsson VIP
En ljuvlig insikt.
2017-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius