Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hungrig är jag

Hungrig är jag, hungrig som en trut
Stora vackra köttbitar på lut
Droppa, Droppa
Gör en soppa
Jag är hungrig, aldrig tar det slut

Blåsten fryser, kallt det är i vind
Pusten skriker, stormar runt din lind
Snälla värm mig
Göm mig där i
Skrapa frosten från min vita kind

Vore jag en våldsamt rik och ren
Tjock och mätt och solbrända två ben
Aldrig frysa
Maten lysa
Vore jag en riktig gyllensten


(Men)

Hungrig är jag, hungrig som en and
Fryser gör jag, skallrande på tand
Fattig är jag
varje andtag
Släng mig ut från fattighetens land




Bunden vers av Blake
Läst 399 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-13 02:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Blake
Blake