Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utanför muren

Vad ska han göra nu?
med friheten han fått
fjorton år i fängelset
och långsamt tiden gått

Tryggheten som funnits
bakom lås med vänner
plötsligt är han ensam
och tomhet han känner

Nu ska han börja om
med jobb och lägenhet
hur detta ska fungera
nog endast Herren vet

På kåken var det enkelt
en tillvaro så trygg
ett liv utan frihet
har gjort honom skygg

Prästen där på kåken
han lärde allt om gud
att göra något orätt
är och förblir förbud

Han står utanför muren
med packningen i plast
han hör en klocka slå
därinne är det rast

Han vandrar över slätten
med allt som han äger
det ryms i några kassar
så lätt den vikten väger

Där vägen delar sig
han stannar och tänker
två tårar av lycka
kring ögonen blänker

Vad ska han göra nu?
med friheten han har
han lägger sig att sova
där under himmel bar




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 309 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-13 13:19



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Känner igen mig på något sätt... Hur man ser friheten..möjligheterna..glädje..man drömt om..men så plötsligt blir det bara tomt..o det som varit..om än inte direkt bra..lockar ändå med sina invanda spår..som man känner igen...o finner viss motvillig trygghet i....
Väl diktat med stark känsla o fint flyt.
2010-04-13

  lodjuret/seglare VIP
Underbar bild tillika, med trädets skugga som extra illustration, mycket talande o fin
2010-04-13

  lodjuret/seglare VIP
vilken underbar text, bokmärker, just i den här stilen vill man ju gärna att texter är, litet villa, litet trösterika, på vers o rim och med budskap man kan förstå sig på
fem fjärilar av de sköna
vill jag ge denna skröna
2010-04-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO