Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid kolarens eld

Vid stockeldens värme
jag sitter och myser
där månen så fridfullt
från himmelen lyser

Det sprakar så tydligt
kring björkvedens iver
en strof till min kära
nog eldslågan skriver

Jag vilar min kropp
från dagsverkets knog
ty kraftprov det fodras
i barrträdens skog

I stjärnklara natten
jag tar mig ett rus
en stärkande droppe
ur handdrejat krus

Jag sjunger två visor
som jag skrev i går
till toner från forsen
som allting förstår

När natthimlen sjunker
till vila och ro
jag somnar i mossan
vid kolmilans bro

Det flammar en låga
kring skogarnas mark
vid kolarens brasa
jag känner mig stark




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 264 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-13 13:21



Bookmark and Share


    sajo
Man riktigt känner stämningen som du så fint förmedlar. För en stund så minns jag besök vid en mila utanför Smedjebacken där det varje sommar bjöds på underhållning.

Verkligen Dan Andersson stämning i dina ord.
2010-04-14

  anits VIP
En härlig dikt där du målar dina
ord till vackra bilder
2010-04-13

  thyra
Härligt skrivet med fina rim!
2010-04-13

    Bodil Sandberg
Så fantastiskt fint poetat!!vilken stämning du förmedlar!!!
varma applåder och tack för ett underbart bokmärke!!!

Det sprakar å tydligt
kring björkvedens iver
en strof till min kära
nog eldslågan skriver
2010-04-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO