Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från början var 'ensamheten' det enda som inte var gott nog för det skapade..eller för Skaparen




Sams med ensam



Ögonblickligen
nuochdåstundligen
övermannas, överkvinnas
människor
av nollpunkter

ingensermig
ingenbryrsig
ingenhörmig

Ögonblick igen
som skakar
likt en febers
kallfrossa
av ingentingismen

Går man då
ut ur sin kokong
öppnar sin mun
för att skrika
faller kanske
ett asplöv
darrande

över munnen


Går man då 
längs skummande
vattenbrämet
barfota
för att känna
markkontakt
fångas sandkorn

mellan tårna


någon hälsar
med löv och sand
och säger
underifrån och ovan
du är ett
med mig


hos mig
är varligen
ingen ensam
som inte
speglar sig
blott i sig själv


om ensamheten
solituden
din och min
tycker inte
heller 
Jag




Fri vers (Fri form) av Björn Donobauer
Läst 2187 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-13 18:20



Bookmark and Share


  Anita Hanssen VIP
Bra formuleringar. Nydanande, inte minst: "övermannas, överkvinnas".
2010-04-14

  walborg
Just så.
2010-04-13

  rebecca d VIP
ja, ensamheten är inget vi är skapade till o för..
och när vi ser på Honom...så är vi det inte...längre...
vilka underfundiga kombinationer..igen!

Ögonblickligen
nuochdåstundligen

kallfrossa
av ingentingismen

och detta tar ju en stund att klura ut:
hos mig
är varligen
ingen ensam
som inte
speglar sig
blott i sig själv

:-)
2010-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer