Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LIMERICK - Raindeer

På en odling i Smålandsstenar
odalmannen han klipper grenar.
Rensar bort blad och sly,
och lotten den blir som ny,
nu han lav odlar åt sina renar.

 

På en odling i Smålandsstenar

odalmannen han klipper grenar.

Rensar bort blad och sly,

och lotten den blir som ny,

nu han lav odlar åt sina renar.




Bunden vers (Limerick) av Stefan Viljehammar
Läst 224 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-13 19:46



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Jag fascineras av alla dem som fixar att skriva limerickar och få till läckra slut på dem - jag kan det inte! Men du klarar det galant - snitsigt och snyggt jobbat;-))
2010-04-16

  Larz Gustafsson VIP
Odalmannen = Åke Bylund

Döden tänkte jag mig så
av Bo Setterlind (Dikter från San Michele, 1954)

Det gick en gammal odalman
och sjöng på åkerjorden.
Han bar en frökorg i sin hand
och strödde mellan orden
för livets början och livets slut
sin nya fröskörd ut.
Han gick från soluppgång till soluppgång.
Det var den sista dagens morgon.
Jag stod som harens unge, när han kom.
Hur ångestfull jag var inför hans vackra sång.
Då tog han mig och satte mig i korgen
och när jag somnat, började han gå.

Döden tänkte jag mig så.
2010-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar