Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...namnet på den  blodsåker där Judas Iscariot ändade sina dagar.. utspilld..

Apropos Walborgs 'Altruism'




'Akeldama'

 

Som ett eko av försvunna profeters ord

sår vi mycket och skördar lite

skatteindrivare suger som alltid 

mer än fälten producerar

skamlöst misshandlas

odlare och odling

 

I denna blodsåker

skördar själviskheten

jordens död

som annan cancer

äter den upp sin värd

 

Den enda tillväxten,

sextiofald och hundrafald

är vetekornens,

dessa glåpordade

föraktlingar

som ger sina liv

för sina vänner

och om inga vänner

längre finns,

för varje fiende

 

 

Den som vill rädda sitt liv här och nu
skall mista det

den som för himmelrikets skull
ger det ut, får hundrafalt igen

 




Fri vers (Fri form) av Björn Donobauer
Läst 432 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-14 15:03



Bookmark and Share


  rebecca d VIP
dessa glåpordade

föraktlingar

som ger sina liv

för sina vänner

och om inga vänner

längre finns,

för varje fiende

någon skrev: vilket flow du är inne på...ja, verkligen!
gillar mycket!
2010-04-15

  Michaela Dutius
Underbar och talande har du klätt sanningen i poesins dräkt - och gett den nya dmensioner
2010-04-14

  walborg
Vetekornets lag.
Allt som blir kvar av dig när du dör är den kärlek du givit din medmänniska - den växer - resten förgås.
Och gott är det att det är så vist ordnat i Guds värld som vi vill tillhöra.
Tack Björn för en kraftfull sann text med rikliga associationer.
2010-04-14

  Lavinia Röd
Individualismens skuggsida som jag ser det....De sista fyra raderna är helt förenliga med min tro och övertygelse, trots att jag inte är kristen.
2010-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer