Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamhet i kylan

En lite darrig gumma
vill lägga sig att dö
då vinden drar i knuten
och ingen skottar snö

När ingen går på gången
och ingen bär in ved
ty hon är klen och frusen
och stel i varje led

När ingen tar in breven
som fyllt hennes låda
då fönsterrutans vyer
blir ensam att skåda

När inte längre någon
kommer på besök
och disken är smutsig
i kvinnans lilla kök

När vintern är så hård
att hon ej kan gå ut
då känns det i själen
som allting tagit slut

Men då det åter växer
på träden i april
då vill hon leva vidare
ja finnas en tid till




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 333 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-15 09:42



Bookmark and Share


  aol
blev bara så rörd, så fin poesi,
2010-04-28

  Katinka VIP
Jättefin dikt!
2010-04-20

    Bodil Sandberg
o så vackert kära poet helt fantastiskt så fint..många små gummor går förtvivlade i ensamheten men våren väcker modet så skönt att det är så - varma applåder du är suverän!!!
2010-04-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO