Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

asklikt

ur Planetens inre
de yttersta krafternas jordiska centrum
välver vulkaner aska och lava

så har det varit sen Skapelsen
vid skilda tillfällen
genom årtusendens årtusende

därför är det bara att le
när männskorna nu handfallna står
vid departureskärmarna och läser

"cancelled!"

ett litet askregn från Island
skapar flygresenäriskt kaos

anpassade till verkligheten är vi inte
när som nu
minuter
ställs mot eoner

och askinställt flyg
blir resultatet

"utbrottet kan vara i ett år, eller så"
sa den isländska geologen
"så var det den senaste gången!"
"för hundra år sen"

"gott!" tänker jag
"människa! förbli vid din jordlott!"
"vem har sagt att vi skall leva som skållade råttor!"




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-15 18:31



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
Mm, ett askregn låg över Sverige i början på artonhundratalet, förmörkade himmelen under ett par år.
2010-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP