Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

läkandeprocess

Kniven som sticker in i hjärtat
trycks till ännu en gång
och med en snabb cirkelrörelse
sitter den som gjuten för alltid.

(Som svärdet i stenen.)

Den bultande huvudvärken
som efterskalv av alkoholen
ger blodsprängda ögon och
öppna sår på insidan
tillsammans med dystra
tomma pillerburkar.

(Du glömde medicinen ikväll, älskling.)

Vad är det som är så
jävla poetiskt med röken
från en cigarett blandat
med ångesten som är
eftersmaken av rödvinet?
Och var är kemin mellan
pappret och pennan en
torsdagsnatt klockan 01.00?

Låt vapenvilan råda,
vi behöver inte sova en
blund inatt.




Fri vers av nova lee
Läst 215 gånger
Publicerad 2010-04-15 23:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

nova lee
nova lee