Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Beroende

Eviga timmar
i det trånga, smutsiga rummet
har gjort något med hans inre
hans själ

Vännerna har
gått sina gyllene vägar
fortsatt med livet
som om ingenting hänt

Ingen har
märkt någonting
ingen har sett
det mörker som omgett honom

Förrän nu
när de öppnat dörren
fått syn på hans tomma skal
och hans räddning

En kropp
så kall, men så full av frid
runt omkring sprutorna
de enda vänner som stannade

ända till slutet




Fri vers av Lisa Höglund
Läst 465 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2010-04-16 20:05



Bookmark and Share


  Nous Somme Du Soleil
Intressant text, för mina tankar till Kafkas "Förvandlingen" (om man då bortser från referenserna till droger), men det kanske bara är jag som drar den parallellen. Mycket bra skrivet i alla fall!
2011-05-26

  T. André B.
Stark text. :)

*Applåder*
2011-01-02

  aol
ruggigt stark skrift, blev så berörd säskilt av slutet,
2010-04-16

  Junitvillingen
Blir grymt berörd av din starka text...precis en sådan verklighet omger alltför många människor...glädje, lycka, harmoni &vänskap är inte självklar...många lever på skuggsidan, hamnar snett av olika anledningar...Slutet av din text griper tag på djupet!
2010-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Lisa Höglund
Lisa Höglund