Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårjippo






Dagens morgongryning
kvittrar som sig bör.
Lyss till skog i knoppning,
alla fåglars kör.

Jorden börjar vakna,
sippor tittar opp.
Liten nyckelpiga
syns på fjolårs knopp.

Masken Max han dröjer,
snart så är han här.
Påtar jord och plöjer,
livet är allt kärt.

Liten tusselago,
invid vägkant står.
Niger glatt för alla,
snart så är det vår.

Doft av myllans täcke,
gödsel i rabatt.
Vitkalkad är mattan,
snart så får man fnatt.

Längtan ut till havet
blåa böljans skär.
Picknicken snart kommen,
kaffemackan kär.

Dagens morgongryning
kvittrar glatt så kär.
Lyss till skog i knoppning,
våren är snart här.







ME/2010




Fri vers av Madjori
Läst 293 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-19 05:54



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Du får mig att känna våren. =)
2010-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori