Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ur min diktsamling Vanmakten. Nu är det bara knappt en månads försäljningstid kvar på den. Har du ännu inte köpt den? Passa på!

http://vanmakten.se




Sången från Vij

          

 

När spilepipan sjunger nästgårds
vill jag att du bär - som i procession -
mina tankar lagda i skivor på ett fat

 

rösten har redan tystnat
än är så många timmar till natten

 

Jag hörde en berättelse som barn
(nu kan jag inte minnas den - bara sorgen )

 

Den väcker min morgon till saknad
sträcker ut sin klädnad över dagen - just då kan det hända
att jag glömt hennes hem -återvänder alltid i gryningen 

 

För varje ark som du tecknat
min bild
finns där tio sönderrivna

ändå låter jag kläderna falla

 

Tronar i den kvinnlighet jag aldrig speglat
inför din sökande blick

 

Är det ett riskfyllt spel vi bemästrar?
dansen har ännu inte stannat
bockfoten spelar ännu

 

Det finns ett blått berg i min saga

Älskade
bär mig dit    

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Hannadraken
Läst 287 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-04-19 12:33



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placingen i natten!
2010-04-20

  Larz Gustafsson VIP
Är det Vij Trädgårdar som åsyftas?
2010-04-19

  Eva Langrath VIP
Tack Hanna och din bok har jag njutit av och njuter än. Kram
2010-04-19

  Bibbi VIP
Otroligt bra.

Jag har köpt Din bok och är i full färd med att läsa den.

Applåd!
2010-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Hannadraken
Hannadraken