Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det sägs att sanningen gör en fri, det är en lögn

Vi såg inte, vi såg inte för vi gjorde oss aldrig besväret att leta. Den natten skar dina blickar mer än någonsin, och en dröm krossades efter en annan.


Löften brast och du viskade i mitt öra hur mycket du älskade att svika mig. Jag tittade ner i marken, sparkade undan ännu mer av sanden som nu blivit mer en grop. Eller, kanske var det aska? Av ett nerbrunnet liv, av det förflutna.


Min smärta var som ditt godis, du kunde inte få nog. En bit och du måste ta allt. En bit och det blev bara mindre och mindre kvar, för du krossade inte endast, bet sönder, du svalde, spottade ut, krossade varenda bit.


Jag letade efter en mening i denna natten, men väntan ledde inte någonstans, endast till förvirring. Förvirring och ensamhet.


Sista steget ut, sista steget fram till dig,
då jag ska trampa på dig och förstöra varenda centimeter.




Fri vers av you, always
Läst 275 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-19 18:34



Bookmark and Share


  yoakimu
Briljant! Lysande upplägg, tematik och språkanvändning.
2010-04-24

  Annie b'larsson VIP
Nu kanske jag läser din text ur ett annant perspektiv än du förväntat dig, men...jag kunde inte låta bli...
Bortsett från att man är sann mot sig själv och mot dom som älskar en - så är jag benägen att instämma.
Jag blev nyfiken på titeln. Bara den i sig skulle man kunna skriva en uppsats om.

Ifall jag byter ut "du" och "dig" - mot namnet på en politisk ledare på högerkanten, så stämmer ju varenda mening.

Ifall du tycker min kommentar inte har med din text att göra och den känns fel, är du självfallet fri att ta bort den.
2010-04-19

  Tymin
jättebra! tydligt och starkt.
2010-04-19
  > Nästa text
< Föregående

you, always
you, always