Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hypokondriken

I dag är det för kallt
så lederna värker
han visar det tydligt
så alla det märker

En annan dag så rann
han näsa som en kran
då reste han kvickt
till apoteket där i stan

När han ska bära något
så säger ryggen stopp
då sväljer han tabletter
med vatten ur en kopp

Om pulsen är för hög
så är det inte bra
hjärtat kan stanna
så tydligt han det sa

När någon är magsjuk
han gömma sig vill
ty han vill ej bli smittad
av någon ful bacill

Han talar jämt om döden
är sällan på humör
har ständigt en rädsla
för sjukdom med tumör

Om kroppsvärmen höjs
långt över trettiosju
då är han riktigt sjuk
och måste tröstas nu




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 334 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-20 07:30



Bookmark and Share


  Anna*
Jag känner till typen både i manliga och kvinnliga varianter... Fint skaldat
2010-04-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja en del tar
tid och ork från
andra, som verk-
ligen hade behövt
den hjälpande
handen, men för
dem rinner hjälpen
bara ut i sanden!
Väl beskrivet!
2010-04-20

  anits VIP
Väl beskrivet om den som vill vara
i blickpunkten och alltid sjuk och
helst allra sjukast
2010-04-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO