Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ny Cornelisperiod, som jag träffade & t.o.m. filmade som 12-åring en sommar, i filmprojektet jag tror kallades Zoom då det var en ny effekt ; en liten riddare mötte en riktigt stor Bilden: Cornelis Bästa 1985




De Fattiga Riddarnas Ballad (C.Vreeswijk)

~*~

Riddare i fängelse - riddare utan slott
riddare på permission (som somliga inte fått)
God Jul! och Gott Nytt År! från Grini med en knall
och blir det inget gott år, är det nytt i alla fall ...
- Jag är en fattig riddare, jag. Det kan du lita på.
Från Amsterdam till Köpenhamn. Gå, riddare. Gå!

Dansare i Leningrad - dansare i Madrid
dansar bort sin själasorg, dansar bort sin tid
Hjärtat är en metronom och går på musik
så dansa, dansa, dansa från New York till Erlingvik.
Själv blir jag hellre sittandes för säkerhets skull
för den som dansar nykter, han dansar omkull!

Skämtare på Las Palmas. Skämtare i Alger.
Skämtare i Drammen, han skämtar aldrig mer
låste alla dörrarna och sjöng en skämtsam blues
- Skrattade nästan på sig och tog en överdos ...
Ingenting att skämta med; det hävdar jag bestämt
- Själv tar jag inga doser alls. Inte ens på skämt.

Älskare i förskingringen, i Trondheim eller Wien
svälj dina beska droppar, dränk melankolin.
När Du går ut och cyklar, är damen i Prag.
Hon älskar dig i nöd och lust. Men inte idag.
Gå ut på stan och leta men minns en sak kamrat!
Är hon spårlöst borta, finns det bra surrogat!

Riddare i City - riddare på lut
riddare - vi ses den dagen resan tar slut.
Riddare på förvaring. På häktet eller fri.
Riddare - vi ses igen när allt är förbi.
Sjung med mig tillsvidare. Låt oss bilda kör
"Jag är en fattig riddare, jag. Tills dess jag dör!"

Cornelis Vreeswijk 1978 från dubbelalbumet "Felicias Svenska Suite" och "Cornelis Bästa"

L Patrik WJ transkription 22/04/10

LyrIQs
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3376

Pastischer
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=4100




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 668 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-22 03:17



Bookmark and Share


  thyra
Cornelis, ordklurighetens mästare, min absoluta favorit! Tack för denna :)
2010-04-22
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP