Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Finns det något positivt med rökning? Nej jag kan inte komma på något, förmodligen ingen annan heller.


Röka cigarrett

En cigarrett som glöder
lång och vit som snö
om du vill nyttja den
så kan du faktiskt dö

Den är fylld med tjära
och annat som är skumt
att hålla den i handen
betraktas som dumt

I tonårsålderns iver
nog många prövat på
ta bloss på cigarretten
i någon dunkel vrå

För flera det skapat
mest våldsamt besvär
ty rökning är en drog
med livslångt begär

En cigarrett som glöder
när oro någon känner
vid kaffekoppens trivsel
med några goda vänner

Det kostar stora slantar
och gör ej något gott
hos vilseledd ungdom
det ingen glädje sått

Att röka långa stunder
förstör för vår natur
det är ej naturligt
och klingar ej i dur

En cigarrett som glöder
släck den nu min vän
ditt liv är nog i fara
det har jag på känn




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 458 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-04-22 07:53



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Nej det finns väl INGET positivt med att få i sig nikotin!! Din text behövs - den är tänkvärd & funkar som varningsklocka - dessutom behärskar du rimtekniken vilket gör att texten har finfint flyt, men jag skulle byta ut första ordet "ej" i denna rad: "det är ej naturligt
och klingar ej i dur" till: "det är inte naturligt
och klingar ej i dur" för flytets skull...en petitess måhända, men då blir den ystra vårbäcken liksom ännu mer "rinnande";-))
2010-04-22

  anits VIP
Mycket bra och klokt skrivit
2010-04-22

    Bodil Sandberg
När jag läser det här tänker jag att gud ja så dumt att röka för jag röker..även om det inte är i stora mängder..så röker jag..och den där morgonciggen till kaffet är den viktigaste..men HELT JÄVLA IDIOTISKT javisst är det det..sanslöst klokt poetat min vän..jag ska försöka göra mig av me...skiten..applåder
2010-04-22

  Svartsilver
vilken härlig rimdikt. du e klok du.
/svartsilver
2010-04-22

  Nina Nightwish
Bra text!!!
2010-04-22

    ej medlem längre
Kanske mer häsosamt då
som en medpatient gjorde
tände eld på sitt hår
trodde hon Gud lydde
2010-04-22

  mare VIP
Äcklas av cigarretter, nej det finns INGET positivt med rökning...bara NEGATIVT !!!
Tack för dina ord !
2010-04-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Cigarett
bränner även
hål på duk golv
och stol sånt blir
då svart som kol...
Cigarett du har så
rätt är ett farligt
mål...
2010-04-22

  thyra
Röka är inte bra säger du med fina rim och gott råd. Fint skrivit!
2010-04-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO