Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem är poet och vem är inte?


I brutna poeters sällskap

I brutna poeters sällskap reser jag;

ene är halt, ack bevandrade,
är orden från hans väderbitna gestalt.

andre är stum, ack det skrivna,
formad av livsöden, är ett kuriosum.

tredje ej vis, ack hans ord,
väger djup och mening mer än en notis.

fjärde blind, ack med mättade ord,
skriver han prosa om en sommarvind.

femte senil, ack erfarna är hans ord,
och språkbruket är poesi med stil.

I brutna poeters sällskap,
reser jag med, meter för meter,
även om en del påstår,
de är inga poeter.

Skriven 2010-04-23 | Kristian Lind © 1999-2010




Bunden vers (Rim) av Kristian Lind
Läst 206 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-04-24 01:06



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Annorlunda och välpoetat! En högst intressant text - i det sällskapet reser jag gärna, behövs alla varianter ju - och poeter, ja det är vi hela bunten ju - ett spännande gäng med olika livsöden och med vårt alldeles egna sätt att skriva.
2010-04-24

  thyra
Tycker om dina rader, ödmjukhet är ett känsla som känns i dom. Fint!
2010-04-24

  Lavinia Röd
Tackar för fin och ödmjuk resa bland dessa fina människor....Snyggt ordat!
2010-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Kristian Lind
Kristian Lind