Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett stycke verklighet


CHOKLADBOLL TILL EFTERMIDDAGSKAFFET

 


Så ljuvlig
söt och härligt chokladig
precis lagom krämig
under sitt krispiga chokladskal
klätt med kokos

Ännu kylskåpskall
slinker den första ner
i väntan på att kaffebryggaren
gurglar färdigt
Till kaffet ännu än
serverad tillsammans
med havrekakor ur frysen

Smälter i munnen
ackompanjerad
av varmt kaffe med mjölk
Smälter gör också oron
för den stund då chokladen
sprider sig i munnen

För att sedan väcka
den djupa ångest
då endast eftersmaken
av ljuvlig choklad dröjer sig kvar
och fräter ett ännu större hål
än förra gången
då begäret vann
över förnuftet




Fri vers av Jojo
Läst 482 gånger
Publicerad 2005-11-09 15:28



Bookmark and Share


  Agnes
Klockren beskrivning! Jisses va\' skönt att läsa att man inte är ensam om detta.
Du skriver med en enastående förmåga där du kan blanda bitterljuv sanning med vardagskomik. Det är unikt!
2007-02-21

  rebecca d
ja, usch, mår nästan illa när jag läser det. Bra fångat!
2005-11-11

  Teresia Ridell
Känner igen det alltför väl....
Choklad som är så gott hur kan det vara onyttigt ? ( ja jag vet att mörk-oätlig choklad är nyttigt ).
Fint fångat o förmedlat !
2005-11-10

    Camapani
det börjar vattnas i strupen på mig..så gott och så våndsamt jobbigt att plågas av detta begär som ger ångest i vilket fall som.en chokladboll skulle verkligen sitta väldigt gott just nu..
2005-11-09

    ej medlem längre
*ler* Vi är många som känner igen oss i detta chokladberoende och/eller sockerberoende, och hur vi inte kan stå emot/över förnuftet. Ytterst väl ingående förklarat.
2005-11-09

    Click to start
mycket väl beskriven verklighet!:)
2005-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Jojo
Jojo