Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina fingrar känner konturerna av ditt namn



den eld som löpte i mina vener

och ut i de minsta kranskärlen,

blev plötsligt frusen till is


och jag stelnade i en onaturlig position




i tusen år var jag paralyserad och bestulen

på den framtid som skulle varit min


och aldrig hjälpte det att naturen

spelade upp så många draman, värre än mitt



ingen tröst kunde jag få,

ingen flod sköljde bort

min vrede




om morgonen var jag som mest nära,

minnet av dina andetag

och då var ilskan störst

över att aldrig kunna nå dig


du som skulle ha varit min



men den här gången, när solen föder våren,

som hon alltid gjort,

vet jag att jag aldrig kan sörja dig tillbaka

att du inte kommer igen,



och hur ont det än gör mig;



utan riktning går man aldrig vilse,



där drömmar tar slut leder vägen

rakt ut i ett mörker som konstigt nog är

den befrielse jag alltid längtat efter






Fri vers av amarcord
Läst 634 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2010-04-26 14:57



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Mycken vackra poetiska rader som berör och landar mjukt trots budskapet.
2010-04-27

    Going for heaven
grymt ju, verkligen.
2010-04-26

  Katinka VIP
Mycket poetisk och vacker mörk text. Bra!
2010-04-26

  Smörblomma
Så känslosamt, väcker många tankar.
2010-04-26

  etthjärtaäralltidrött
sparas, superbra!
2010-04-26

  Ulf Lagerholm
De tre sista raderna tycker jag är textens kärna. När all "yta" är avskalad återstår endast det centrala;

"där drömmar tar slut leder vägen
rakt ut i ett mörker som konstigt nog är
den befrielse jag alltid längtat efter"

Jag sällar mig till den vackra tanken. Tack:
2010-04-26

    Mikaela Stigsdotter Larsson
Smärtsamt, plågsamt vackert...
2010-04-26

    stelnad
så bra! och titeln i sig själv är värd att applåderas
2010-04-26

    ej medlem längre
mållös
men visar ändå beundran
via bokmärke
2010-04-26
  > Nästa text
< Föregående

amarcord
amarcord