Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Författaren II

Vid eftertanke , för författaren tänkte gärna och mycket klappade sin gulliga katt , tog en kopp kaffe på morgonen.Vid eftertanke........fanns det ej något annat han kunde skriva om! Ja Sara.....och de här kvinnorne, ja det borde finnas något annat ämne!
Sara hade inte sagt som mycket; fanns ingen del i det direkt men...

Han drog en djup suck!

Vem ska jag överträffa tänkte han i sin letargi, ja de äro ju döda numera; och de här deckarskrivarna av kvinnligt slag tyckte han var en vulgär form av fantasi.
Björn Ranelid? Ja han är ju åtminstone ärlig.

Ska jag öveträffa mig själv, men jesus det går ju icke, det är mer eller mindre omöjligt.
Han satt i enormt löjlig självupptagenhet och tänkte ett slag.
Sara hade gått.

Han tittade trött utanför fönstret!

Det var tidig morgon och blykallt väder småregn, allmänt trist.

Strindberg kom gående med hög hatt och texter.

Visst ska jag skriva tänkte han.Jag ger mig icke.Strindberg syntes som en skugga utanför fönstret, ja det var en dröm , kanske en mardröm det kallas men han fortsatte och skriva....
Strindberg försvann och sen satte han sig framför sin gamla Remington.




Prosa (Roman) av Jan Cederlöf
Läst 327 gånger
Publicerad 2010-04-26 18:00



Bookmark and Share


  Carola Jeryd
Bra att Sara ramlade ur det hela och att författaren får gå in i sig själv och leta stoff till sina kommande historier.
Antar att du hade lite brått när du skrev ner det här, för det har hoppat in en del stavfel och i början t o m ett par meningar som nog inte skulle vara med. Blir lite sluddrande på något sätt,
vilket gör att man inte riktigt ser/förstår helheten.
Vet ju att du är säker på pennan så förmodligen har något/någon distraherat...
För du var väl inte full...hi..hi...?
Ska bli intressant att se vad Herr författare kommer fram till härnäst...
Kramiz
2010-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Jan Cederlöf