Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.........vid läsning av div.försök till liiteratur.


Figuranter

Det mesta som skrives här äro skapat av dilettanter
även obegåvning kan ju likna trekantiga fyrkanter
trist dock att de ofta ej ägna språket
slippa man snart det ensidiga tråket!

Men jämväl sjung vidare på ungdomens trötta sång
gör dock den enbart gång på gång!
Figuranter som härma och sig själv berömma
deras lilla ask av geni man strax kan tömma!

En rad de läsa, kanske på en lunchens rast
orden dom komma i väldig hast.
Om orden man läsa i maklig takt
bliva säkert något väsentligt sagt.

Men även figuranter hava lärt sig väsentligt
om de lära sig riktigt ordentligt
men trötthet och leda kan säkert skapa
en text som kanske någon kan rapa.

En skärpning kan jag önska i dessa led!
en språkets ordning och inget kved.
Några kanske lärt sig något av en oläst bok
av olästa böcker bliva ingen klok




Fri vers (Fri form) av Jan Cederlöf
Läst 348 gånger
Publicerad 2011-02-28 13:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jan Cederlöf