Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om en ombytlig årstid...


Maj

Maj kan nog ha en och annan sida
något grått vi nog få lida
tiden som ju alltid oss kan bida
perspektiven ändå vida

Nåväl regn och sommar ökar takten
släpper något av inre vakten
den ensliga bekanta trakten
den naturens ljuva prakten

Låt dock ej illusion få råda
sånt kan ofta illa båda
se naturen ja på den skåda!
Ge den oss naturlig klåda

Ombytlighet kan nog förföra
en och annan helt förgöra
låt icke detta något störa
den inre tonen vi bör höra




Bunden vers (Rim) av Jan Cederlöf
Läst 474 gånger
Publicerad 2011-05-24 10:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jan Cederlöf