Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
författare skriver till en kvinna han känt för många år sen....


En kylig dag i februari

Var hälsad sköna vår !
Eller hur skriver jag egentligen till en skönhet som Dig....jag undrar förresten hur Du har det nuförtiden, ibland funderar jag över hur jag har det själv.Kommer Du ihåg när vi...ja där på stranden, ja det var ju inte vinter, det var en sagolik sommardag.
Nej, bort sådant, jag kämpar ju med mitt numera söndervittrade språk, min dåliga självkänsla, och de fala intetsägande damer jag träffa på angränsande lokal.Rent rysligt! Och ändå skriva vi nu 2011!

Jag söka ju icke yttre skönhet, utan inre som Du säkert komma ihåg, och det betyder att Du var....eller är ...en kombination av båda.Så sällsynt, och även så sällsynt att jag numera skriva brev för hand!

Nåväl, jag tänka ofta på Dig, undrar vad åren gjort med oss....alla år vilka äta lycka och glädje med glupande aptit, alla åren.....var vi lyckliga var det lyckans dagar, javisst det kunde inte vara annat, men så kom annat emellan....karriärer, fåfänga, materialism helt enkelt- så betydelselöst nu!
Så märkligt detta liv, ibland drömma jag om Dig, rent bildmässigt men får inte fram din röst! Nästa natt höra jag Din röst men kan ej se Dig.

Nåväl oavsett den kyla vi uppleva nu i naturen, oavsett den längtan mina drömmar för med sig, oavsett allt detta gjorde vi ett avtryck på varandra....

Hoppas förresten att Du lever, det har jag ju ingen aning om, jag har ju passerat 50 för länge sen.............
Ack, denna tidsförlust.Inte minns jag om det var du eller jag som gick skilda vägar, men det har ju ingen betydelse idag.....

Nej nu sitter jag och förlänger ett brev som kanske känns onödigt - men ändå icke.

Jag har ett enkelt foto av Dig den där sommardagen.........ett vackert enkelt fotografi vid stranden.......
Jag bevarar det noggrant tittar på det ofta.

Nåväl trots kyliga februari alla möjliga krämpor och oluster vilka vi förnimma vid alla årstider och tillfällen!

Lev väl och minns att jag älskat Dig mer än någon annan!
Skriv gärna om Du hava tillfälle.

Med hövlig kärlek tecknat/

Mr Poetry




Prosa av Jan Cederlöf
Läst 403 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-16 12:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jan Cederlöf